divendres, 11 de novembre del 2011

LA LLAR



És aquest un tema que arrastrem des de fa temps, massa temps. Des d’intents de politització, frustrades per la coherència dels afectats, a intents desafortunats, per part d’una ex-Regidora, per omplir de vots els seus interessos personals, fins arribar a la situació incomprensible que ara esta patint un col·lectiu que no es mereix, ni de bon tros, la rocambolesca jugada que s’està portant a terme. Ho he de confessar, em costa entendre exactament el perquè de l’actuació, del representant de la institució pública, vers una entitat privada amb tots els seus ets i uts. La intuïció em diu que s’han ficat en un embolic i no saben com sortir-ne.

La Junta de l’Associació de Jubilats de Torredembarra va rebre un requeriment a on els “convidava” a deixar les dependències municipals que en el seu dia van estar cedits per la Corporació. La Junta ha estat reconeguda per la Generalitat, però no per l’Alcaldia, que dona a entendre que no és la representant dels Jubilats, i no complir amb les seves obligacions, o com és diu a la resolució “..per interès públic”. Tot plegat un joc de paraules, per tapar les veritables raons de l’acció i que encara estan per destapar. Paraules sempre de l’Alcalde i mai de la Regidoria de torn.

Sigui com sigui, tot plegat no té cap sentit, al marge, clar està, de crear una divisió entre els jubilats i enredar l’ambient en una entitat privada que és el suficientment capaç de solventar per ella mateixa els seus propis problemes. Uns estaran d’acord amb l’actual Junta, altres no, però la capacitat de resoldre els problemes interns esta única i exclusivament a les mans dels associats de la Llar. La interferència d’una institució pública és força greu pel que comporta i pel que significa. Si aquest procés arriba al final com diu el requeriment, tindrem un antecedent perillós, ja que pot obrir la porta a l’intervencionisme en totes i cadascuna de les entitats de la població ja sigui per desacord amb les formes, ja sigui per capritx o per considerar que la Junta no és del gust del qui governa. Tan s’hi fa, personalment crec que al marge d’ajudar, col·laborar i promocionar, els poders públics, quan més lluny millor.

I tot això passa quan el mes de febrer l’Associació de Jubilats té previst realitzar una Assemblea per escollir els seus nous dirigents. Inexplicable les presses i les decisions que ara volen dur des del Govern (?) i si més no, des d’una part del Govern.

Llegia avui mateix un escrit de Jose-Daniel Vila Robert –Enginyer Industrial- al Diari de Tarragona, a on fent menció al tema que ens ocupa diu: “No es comprensible la decisión tomada, carente de sentido y que conseguirá el enrarecimiento del ambiente de Torredembarra y el perjuicio a una Asociación que ha demostrado durante mucho tiempo ser útil a la sociedad torrense.”

Bé, el temps ens obrirà els ulls, de moment foscor.

Powered By Blogger