dilluns, 19 de desembre del 2011

MULLA’T

Escrit publicat al Som-hi del mes de desembre

Després de temps i temps de litigi, per fi es va resoldre un dels temes més importants que ens afecta a tots com a ciutadans de Torredembarra. Dos dies abans de les eleccions del 20N, l’actual Govern va signar sense fer cap mena de soroll, com si allò no anés amb ningú, el que entre tots coneixem com “el contracte de l’aigua” amb l’empresa SOREA. Fins aquí tot normal, si deixem de banda el que ara tenim entre les mans.

Una setmana desprès de signar-ho, l’empresa demana, per escrit, revisar, entre altres, allò que un jutge havia dictaminat. Pel que sembla i segons ens comunica el Sr. Alcalde els preus de l’aigua queden desfasats i cal revisar-los. L’Equip de Govern, tornant a actuar amb silenci i sense encomanar-se a ningú, aprova la pujada de l’aigua sense passar pel Ple, estrangulant de nou el debat i a la vegada estalviar-se l’embolic d’informar a la ciutadania, i deixar patent la seva defensa no dels interessos generals, sinó els de una empresa en concret. El món al revés.

El fet és que ara haurem de pagar més, de res serveixen les reclamacions dels grups de l’oposició, de res serveixen els arguments de racionalitat exposats, de res serveix els crits d’alerta per la situació de crisi actual i que afecta a tantes i tantes persones del nostre municipi.

L’aigua tindrà dons una pujada que caldrà afegir a les ja realitzades en diferents taxes que afecten directament a les nostres butxaques. Sí allò que va dictaminar el jutge parlava de 0,5513 euros el metre cúbic d’aigua, ara ens costarà 0,6294, el que suposa que passarem a pagar pel consum mínim 24,471 euros amb l’iva actual inclòs.

L’obscurantisme s’ha implantat al nostre Consistori de forma natural i amb el clar objectiu de marginar totes les veus discordants. Ha passat i passa amb el tema del radar, a on de mica en mica, de foscor en foscor, el Govern s’ha anat enredant en un cul de sac de difícil solució. Ha passat i passa amb la confecció del pressupost a on els Patronats desconeixen les prioritats d’actuació. Ha passat i passa amb la creació de Comissions pensades i fetes exclusivament per objectius encara no aclarits ni explicats. Ha passat i passa amb l’ incompliment reiterat dels acords de Ple. Ha passat i passa amb els sous dels Regidors amb dedicació exclusives, els quals encara desconeixem el nom, el criteri i quan rebre’n al mes. Una foscor que ens envolta a tots i que només dona llum a una sola persona.

Powered By Blogger