dimarts, 27 de març del 2007


Objectiu: Parar l’orella (escoltar)




Estem ja a les portes de les eleccions municipals del 27 de maig. Es hora de començar a explicar les línies d’actuació dels partits, quines són les propostes, per part dels que aspirant a governar. I també quins son els arguments dels qui fins ara ens han governat, per explicar i passar comtes amb els ciutadans. És el joc democràtic. És el que cal fer.

Hi ha moltes qüestions que a poc a poc anirem desgranant: com ara la seguretat ciutadana, el nou impuls a la vida comercial i turística, l’estudi i posta en marxa de nous projectes de ciutat per a la millora d’infraestructures, i fomentar una nova dinàmica què ens permeti millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Torredembarra. Però per damunt de tot hi ha un factor què, sense ell, cap projecte de ciutat és possible si el que no es vol és iniciar un procés que caminaria coix des del seu inici: la Participació Ciutadana.

Vist el que s’ha vist i enfront a la poca sensibilitat demostrada per part de l’actual equip de govern a l’hora de parar l’orella a les reivindicacions, i molt més enllà dels errors que s’han produït al llarg d’aquesta darrera legislatura, és una evidència per una majoria de la població què cal reconduir els grans temes de ciutat, i donar pas a una nova etapa a on el ciutadà tingui un protagonisme molt més accentuat què no pas el que ha regit fins ara al Consistori que, dissortadament, ha estat pràcticament nul.

Per una part ens cal recuperar la confiança amb l’ institució que més propera està als veïns i veïnes. Es evident que s’ha perdut, i molts fets i actituds recolzen aquesta evidència.
No és pas una tasca fàcil. Però sí molt engrescadora. És un repte que ens cal, a tots, afrontar amb l’ AGRUPACIÓ al capdavant.

Obrir les portes a la participació, i deixar-les obertes per una forta implicació en les grans decisions locals és, ara més que mai, fonamental per la salut del nostre Ajuntament i, com no, per recuperar la confiança i la il·lusió en el futur de la ciutat.
¿I com cal obrir aquesta porta?.

L’AGRUPACIÓ vol un compromís ferm, per part del o dels partits que conformin el nou Govern municipal, per establir com a prioritat el tenir en comte la opinió dels afectats. I més si cal en decisions que suposin tirar endavant un nou impuls per a la ciutat. Això passa per posar en marxa qüestions fins ara incomprensiblement paralitzades i endegar nous projectes i nous models (nous per a nosaltres, que no per altres pobles i ciutats de Catalunya) de participació col·lectiva i individual que permetin donar la veu a la ciutadania, a les Associacions, a les entitats, als grups de joves, als comerciants, a la gent gran, etc, etc..

És tracta de tenir un model fort i eficient on la institució municipal pugui tirar endavant grans projectes de ciutat de forma consensuada i amb la implicació de la majoria d’agents socials.
Allò què és parla, és consensua, és discuteix i s’entén, fan sòlides les iniciatives i son, sens dubte, molt més efectives.

És dons una aposta per la sensibilitat dels qui governen cap els governats. És, per tant, una proposta que implica un fort compromís amb la ciutadania. És, en definitiva, donar un tomb molt important a l’actual paràlisis “auditiva” dels que fins ara han encapçalat una política d’esquenes a la participació.

Amb la mentalitat oberta i participativa que proposa L’AGRUPACIÓ, serà possible afrontar, entre tots, els temes que a tots els veïns ens preocupen.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Güenos días, me alegra que ya vuelvas a editar. Pero según me ha contado un pajarito que esta anidando en tu partido que tu grupo ya te ha levantado el veto de escribir en nombre de lagrupacio. Por cierto cuando sacareis del armario, a la reina inmobiliaria. Después de leer tu escrito en el que dais solución a todo, este pajarito me ha dicho que teneis muchos problemas internos en tu partido, también teneis solución.
Ah oatra cosa el mismo pajarito me ha informado que no estará en vuestra lista el rey del ocio nocturno del puerto....,(Miguel Mendez para quien no lo sepa, pero estará reprensentado por un familiar directo y en los puestos de arriba, es cierto??? ya que presumis de transparencia, que me dices a todo esto.
Saludos y creo que no lo teneis muy bien de cara a las próximos municipales.

resnoesmesqui ha dit...

No saps com m'alegra que t'alegri que torni a editar.
Anem per punts en pro de la teva sol.licitut de transparéncia (curiòs que un que no signa demani transparencia !!!)

1.- L'unica persona que pot vetar-me soc jo mateix. Ah, no i el meu fill que té tres anys i m'ha vetat anar a sopar fora de casa...i algyunes coses més própies de la seva edat, però això no crec que t'importi molt...o ´potser sí.

2.- Per saber la llista pots anar el proper dijous a la nostra assemblea. Allà ho sabràs, comcompendràs no seré jo un "ocellet més"
3.- et remeteixo al punt 2
4.- Això ho decidirá la ciutadania el proper dia 27.

Per altra banda crec que no he deixa't mai de contestar a ningú. Els teus reptes són bons, m'agraden. Per cert alguna cosa a dir sobre la proposa de participació o esperes un ocellet que et dicti?.

Una salutació cordial
Jordi

Anònim ha dit...

Tengo que reconocer que te expresas mejor que yo, pero no das contestación a nada, es que no tienes autorización......
Perdona has contestado la 1, pero según me informa este pajarito, sabes que no es verdad.
Animos

resnoesmesqui ha dit...

Fem una cosa: escriu el que vols que digui i ja està...tot arreglat.

Ai, ai...ocellet, ocellet....

gràcies per participar

Anònim ha dit...

L'orella l'has de parar tu i l'ull també. ¿ No te'n recordes com va acabar el pobre Joan Carles Crespo?

Anònim ha dit...

L'orella l'has de parar tu i l'ull també. ¿ No te'n recordes com va acabar el pobre Joan Carles Crespo?

resnoesmesqui ha dit...

Pobre Crespo?...
Tindrè en compte el teu consell. Molt amable

Powered By Blogger