dimecres, 27 de juny del 2007


SOBRE ELS MUNTANTANS II



Molt s’està parlant aquests dies del tema que Torredembarra arrastra des de fa ja molts anys: Muntanyans II. Sembla que aquest es un dels principals temes del desacord existent per la possible formació de govern municipal, o al menys així ho deixe veure en Lluis Suñe en el seu blogs, però no en parlaré pas d'aixó, cadascú sap el que vol i el que cal fer segons els ulls en què és mira.

Muntanyans es un tema que sempre s’ha distorsionat per a molta gent. Recordo que només arribar a La Torre les informacions que m’arribaven d’un i un altre cantó sempre eren contradictòries. Una persona que no estigui en allò que podríem dir “en el ajo” esta del tot desorientada. No sap molt be que es el que esta passant, ja que partits que estan defensant diferents opinions sobre el tema estaven governa’n fins fa pocs dies, i molts ciutadans encara no saben molt be quina es la realitat.

Només se sap que allà es vol construir i hi ha gent que es queda al marge i altres que fan manifestacions.

Aquesta visió, del que com ja he dit, es el del ciutadà de a peu, està molt generalitzada. Hi ha gent que encara em pregunta què és el que està passant en realitat, i més aquests dies on una revista ha tret a la llum certs afers que ja fa temps clamaven els integrants de la Plataforma sense que se’ls fes gaire cas.

El què és cert es que hi ha un partit que la situacióactual li sembla anar d’allò més be. El tema per ells es de fets consumats i saben que quan més de temps passi més de mal solucionar serà. Em refereix-ho al PSC, que ja ha dit moltes vegades allò que “farem el que sigui possible, però cal tenir en comte que les llicencies ja estan donades…”. En fi, deixen passar els dies fins que els edificis estiguin iniciats i allò no ho podrà parar ningú.

La meva pregunta és, i així ho he fet arribar als representants de la Plataforma, què com es possible que mai hàgim pogut seure en una mateixa taula tots els partits i entitats que recolzen salvar Els Muntanyans per a la ciutat ?.

Nosaltres, els membres de l'Agrupació, ja l’hem fet públicament aquesta proposta, però, per una o altre raó mai se’ns ha respost, segurament amb l’argument mal utilitzat de les antipaties personals. Que hi farem. La situació però està arribant a allò que abans us deia. Tot avança sense novetats, uns fen el trull trull i altres demanant definicions a la Plataforma, com si únicament ells poguessin fer quelcom. Jo crec que no es així. Crec, molt sincerament, que el tema d’Els Muntanyans necessita la unitat de tots els que pensem que aquell espai s’ha de conservar ,per a moltes raons, als interessos generals de la ciutat.

Crec firmament en la necessitat d’una TAULA DE PARTITS I ENTITATS que juntament amb la Plataforma sigui capaç de:

· Generar una veritable i forta oposició al projecte actual
· Impulsar i fiscalitzar propostes al Parlament de Catalunya
· Seguiment de iniciatives de parlamentaris a l’Estat
· Demanar, si s’escau, responsabilitats per mala actuació municipal
· Cercar formules per evitar la dinàmica actual de “fets consumats”
· Estudiar i donar a conèixer alternatives favorables a la població per l’ús de

l’espai
· Impulsar iniciatives ciutadanes de recolzament a favor de mantenir l’espai


No crec que sigui molt difícil aconseguir aquests objectius si tots els que hem dit per activa i per passiva que estem en contra de la construcció a Els Muntanyans.

Naturalment aquesta proposte no està en mans d'un sol partit o entitat. Cal que ens ho creiem de veritat, deixan anar temes personals i anant al grà. El tema s'ho val i la ciutat s'ho mereix.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ets l'unic que ha fet propostes concretes. Felicitats, pero no crec que et fotin cas, ja sapsles manies que us tenen.

rafael ha dit...

Querido Jordi,en nuestro blog, ya se pidio y ni puto caso, hablando mal y pronto, personalmente creo que es lo acertado y si esa reunión no se hace en sesión plenaria, da lo mismo, se hace en un bar o sala de juntas, se ultiman los acuerdos y se refleja bien claro quien esta en contra de la no paralizacion de las obras.
existen medidas de presión mediaticas que se pueden poner en practica, de una manera pacifica, pero dura y bien organizada, lo unico que hace falta es que alguien coordine todo esto. besitos

Anònim ha dit...

Ho ha de coordinar la Plataforma.

Anònim ha dit...

Ara sou super ecologistes jaja ay deu meu

resnoesmesqui ha dit...

Es clar que al capdavant de tot aquesta proposte hi ha d'estar la Plataforma, sino no tindria sentit.

No, no som super ecologistes, som ecologistes a seques, tant si t'agrada com no. No estaria malament que es prengués el tema amb una mica de serietat i deixar de dir coses que no porten enlloc.

Gràcies per participar

Jordi Solé

Anònim ha dit...

L'Agrupacio ecologistes, per favor,
en tot cas inmobilistes de inmobiliaris.
I suposo que tu ho coordinaries, com no, aquesta plataforma.
Per favor.........

Salut,

Anònim ha dit...

Por suerte los que escribiis en los blogs sois 4 fanaticos que no representais a nadie

Buena propuesta Jordi, supongo que los de ABG les caerá la cara de ergüenza al ver que vosotros le pasais la mano por la cara.

Powered By Blogger