dilluns, 22 de març del 2010

PONTS






Hi hagut amics ( de tot gènere), que m’han preguntat a què em refereixo quan, en el meu anterior escrit, dic que desitjaria estar equivocat davant la meva sensació que el primer grup de l’oposició, s’està diluint en un marc a on la manca de propostes i/o alternatives al govern impera en front a la gran necessitat d’establir un espai de diàleg i de consens. Ho vaig escriure senzillament per que és el que penso. I penso que en qualsevol ajuntament o institució el millor és tenir un grup d’oposició seriós, fort i amb capacitat d’anàlisi, i de poder, capaç de crear noves perspectives a la ciutadania. Dissortadament, al meu parer, això no s’està produint. Ja fa molts (masses) plens municipals que el principal grup de l’oposició és limita a fer un bombardeig de preguntes que res aporten a la bona marxa del municipi. Naturalment preguntar al Govern està bé. Molt bé. Però, si allò que preguntes és queda en un no res de poc serveix.

Ara fa uns dies vaig llegir una editorial publicada en el diari de La Torre en aquest sentit, i ara l’amic Francesc Mercader en fa un altre en el seu blog (http://francescmercade.blogspot.com/ ) en la mateixa línia .

Naturalment els intransigents, i aquells que a la vida nomes els mou allò de: “fotre’ls canya”, no estaran d’acord en cap d’aquestes puntualitzacions, però ningú em negarà que és molt trist que allò que podria anar be – o mínimament be – se’n n’és a fer punyetes per una mala, diguem-ne, comunicació entre els elements del mateix grup. Podem i puc entendre la situació, però no comparteixo de cap manera el divorci que ara mateix existeix entre el primer grup de l’oposició amb les necessitats de la població.

Posar entrebancs al adversari pot ser necessari en la política. Fer-ho per norma o per què així és fa mal, és un símptoma de debilitat i de nul debat intern. I ara no és pot dir que no hi ha portes obertes a l’actual Govern, i menys quan un altre partit de l’oposició ha estat capaç de fer girar el rumb en moltes qüestions que afecten positivament a la població.

Els ponts segueixen oberts. Només cal voler.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Perquè volen seguir barrejant les coses?. Quin benefici treuen a capficar-se en obrir aquest front? Això és un error de base, un error de partida.
Si el PSC, ja ara és un orgue de gats, què serà a partir d’ara quan el partit es veura obligat a marcar, encara més, perfil propi?
La debacle podria ser total.
La fí del lideratge del senyor Ripoll, al capdavant del PSC- PSOE obriria una crisi sense precedents al partit de Pablo Iglesias.
Espero que els ciutadans ho tinguin en compte, perquè quan el poder encara que sigue a la oposició, no es refrena per decisió i honestedat pròpies han de ser els ciutadans els que ho facin.
Salut.

Anònim ha dit...

L'Alcalde i la resta de govern sap el que és consensuar?
Sap que al poble, per molt que pesi, se l'hi ha de dir la veritat?
Ha cridat mai a l'oposició per consensuar o explicar algun tema?
Bé, pel que sembla, només deu cridar a l'ABG!!!
Sembla extrany que facis aquest escrits, quan saps el que passa a Cultura, Turisme, en el mateix equip de govern, que moltes coses, ni les saben. I aixó ho saps tu, Jordi, més bé que ningú.
Què pretens? i el Meracdé,què predica?
Les propostes que s'han fet, no n'han acceptat ni una. El dia que el PSC va entrar la moció per una empresa pública, l'equip de govern la va votar en contra i desprès diu que en faran una.
El poble arrasat, quedarà desprès d'ells i la gent també ho veiem i ho sabem. No ens valen les bones paraules, ni de tu ni del Mercadé.

Anònim ha dit...

Ponts de manteca, ara, la parada de bus serà gràcies a l'ABG, el Skateparc també i més i més.
Demagògia barata.

Anònim ha dit...

I no és veritat?

Anònim ha dit...

La parada de Bus ja hi era, algú la va treure. Expressament, pot-ser, perquè ABG tingui ponts amb l'Alcalde????
Remarco, amb l'Alcalde, els altres no.

Anònim ha dit...

Vosté Sr. Solé, menteix perquè l'hi interessa mentir. Tot el que diu en el seu escrit, no s'ho creu ni vosté. La editorial d'un diari pagat per l'ajuntament, què pot dir?. Si diu una altra cosa, no cobrarà. Només cal veure què El Mònic, el Diari de la Torre i el Som-hi, publiquen el mateix.
No valdria la pena, posar-se d'acord i fer-ne un sol?
Quans diners s'estalviaria el poble?
Resulta que els que s'anuncien, ho paguen per les dues bandes: directament a ells i amb impostos a l'ajuntament.
Aleshores, Sr. Solé no falti a la veritat, que sap molt bé, què aquest govern no te la porta oberta a TOTHOM. Ni segons quins partits, ni als vilatans. Hi ha vilatans( i molts) que fa més d'un any que han demanat visita amb l'Alcalde i ningú els hi ha contestat.Què el poble no és tant tonto!!!!

Anònim ha dit...

Vostè no s'enrecorda de la actuacio de la seva lider quan l'Agrupació estava a l'oposició.

Salut

Anònim ha dit...

Vostè no s'enrecorda de la actuacio de la seva lider quan l'Agrupació estava a l'oposició.

Salut

Anònim ha dit...

Pues no sé , pero a mi me parece que solé tiene razón. Además decir que el que dice que miente que es difícil mentir cuando se da una opinión ya que esta es personal. Vamos digo yo.

Un abrazo Jordi

Anònim ha dit...

Sr. Solé, distregui a la gent que és el que ha de fer, dons dins del seu Partit, ara a l'ajuntament, s'estan amagant molts fets i alguns de perillosos.
Per tant a veure si logra que la gent miri cap un altre costat.

Anònim ha dit...

Pedes dar las opniones que creas necesarias, pero sabiendo lo que està pasanado, que el Sr. Solé tenga la osadia de decir lo contrario de lo que sabe, es muy fuerte o por algun motivo lo hará.

Enric Grangel Llop ha dit...

Sole, Sole, Sole, que lastima que tu vayas por un lado y tus compañeros de partido por otro, que lastima que tus opiniones publicas no sean las mismas que tus opiniones privadas, que lastima que veas la paja en ojo ajeno y no la viga en el propio.
Dicho esto, dime tu que propuestas ha llevado el equipo de gobierno a los plenos para su debate, y digo equipo de gobierno por puro formulismo, puede que la tarea de la oposición quede limitada solo al turno de ruegos y preguntas, por ese motivo.
Que se intente por parte del alcalde encontrar soporte en un grupo politico es logico, o no recuerdas que los socialistas sacamos temas adelante con el apoyo de tu grupo, esto pasa cuando estas en minoria.
Puestos a opinar encuentro a faltar tu opinión a que se hayan comprado unos arboles a precio de oro, que se haya adecuado un vehiculo municipal con sirenas y luces sin necesidad alguna, o que se haya contratado un jefe de jardineria de la misma familia a la que compramos los arboles, también sobre esto podrias opinar.
I ante la falta de proyectos, proyectos de cualquier tipo, solo queda hacerle ver al pueblo en que se gasta su dinero, y para esto esta el turno de ruegos y preguntas.
Las veces que hemos hablado me das la sensación de una persona sensata, pero a la hora de escibir, te encuentras muy condicionado en querer hacer ver a tus lectores una realidad distorsionada.
Hacer oposición contra que, contra quien, no existe en el gobierno una idea de como debe desarrollarse la población, se va a salto de mata y fundamentalmete al clientelismo.
Los socialistas teniamos y tenemos un proyecto de Torredembarra, del que somos conscientes que no gusta a todo el mundo, pero por lo menos tenemos un proyecto, pero dime tu cual es el proyecto de tu grupo, quiza parar todos los planes parciales con el consiguiente efecto de no disponer de terrenos para poder construir servicios que nos son necesarios, o convertir ciertas regidurias en cortijos al mus puro estilo de epocas pasadas.

resnoesmesqui ha dit...

Ai Grangel, Grangel...(m’agrada’t el començament). La meva opinió és la mateixa en públic en privat i a on sigui.

No faig, en aquest escrit cap reflexió sobre el Govern, sinó sobre el primer partit de l’oposició. No dic que estigui bé el que fa el Govern en el seu cent per cent. Reconec que hi ha errors i de molt forts. Jo no parlo mai de qüestions que no estic informat. No puc parlar, per exemple, de sirenes perquè jo no sé si eren o no necessàries...però, realment el problema està en unes sirenes?, o el problema és de polítiques de fons.

Com ja té comentat en més d’una ocasió els fets no son més que producte d’una estratègia, d’un tipus determinat de política en la què: a cops comparteixo i a cops no. Vosaltres no accepteu la critica ni tant sols quan és critica constructiva com la que jo he pretès fer. Ho enteneu tot com un atac, i no ho és pas. Si llegeixes bé, estimat Enric, veuràs que jo el que demano, el que penso que hauria d’haver-hi és una oposició forta, capaç de fer propostes, de llençar nous horitzons, reflexions i esperança i senzillament el que dic és que ara per ara, no us veig per aquest camí. Demano compromís. No dic que us facilitin la feina, però vosaltres tampoc.

Mira Enric, en els Plens no s’han de fer propostes. S’han de fer en els despatxos o en els escrits i tu, en el teu blog no has fet, des de que estàs a l’oposició, ni una sola proposta: com rellançar l’economia local, quina alternativa doneu en el paper de la premsa local, que s’ha de fer en matèria de turisme, o en cultura, en obres, en urbanisme... Això és qüestió vostre. Tu et limites a criticar allò que no trobes be (estupend), i a demanar preguntes al Ple (molt lloable, per cert), però mai fas propostes.

A mi, el que m’agradaria és sentir-te parlar de com fer allò o allò altre. Si fos així potser, només dic potser, tindríem, tots plegats, arguments per dir que les sirenes no calen, però com que no dius el que cal fer, jo tinc tant dret com tu de opinar, dir i pensar allò que crec que no està bé a l’oposició, com tu ho dius del Govern, o és que la exclusiva de la crítica només es de cara a qui governa i mai a qui fa oposició, siguem seriosos. El mateix dret tinc jo que el que tens tu a criticar, preguntar i allò que vulguis.

A mi em dius que tinc una doble cara. Diguem en que tinc una dobla cara quan demano consens i demano parlar, demano debat i corregir els errors que, segurament, compartim. Al menys, això no m’ho negaràs, he estat crític en allò que crec que s’ha de ser crític, però no per unes sirenes que no sé si calien o no. No comparteixo, torno a dir, el cent per cent de les coses del Govern, hi ha coses que jo no faria i altres que sí que faria i segurament ho faria diferent, però no puc criticar unes subvencions a les entitats, o una instal•lació d’un banc, perquè ningú en dona cap altre alternativa. Jo soc crític en la manera de fer i portar segons quins departaments, soc crític en la manera de dur la informació a la ciutadania, soc crític amb la manera de tancar portes a la reflexió i a la participació dels partits de l’oposició i de les entitats, soc crític amb el tancament d’algunes àrees en una closca que no porta enlloc, però, permetem que sigui també crític davant el que jo considero poca implicació del primer grup de l’oposició.

Grangel, Grangel, espero haver-te aclarit coses i si més no, tots els comentaris que he llegit en aquest post, em demostra que si poguéssim asseure'ns al voltant d’una taula tots els que hem escrit ací,segurament tindríem un debat molt profitós i d’allà, potser en trauríem propostes de futur que falta ens fa. No creus, Grangel?.

Anònim ha dit...

Ara Jordi li fas aquestes reflexions al Grangel, i em sembla molt bé. Pero t'explicaré:
El grup municipal d'ERC, ha fet varies propostes, fent la petició per escrit, ja que saps molt bé, que en aquest govern de reunions amb l'oposició no n'hi han. Dons no s'han dignat ni a contestar.
Hem proposat temes per parlar-ne, ni cas.
No sabem com fer-ho. La documentació, no té la donen, ni per escrit ni de paraula.
I ara et diré la última: el divendres passat, li vaig demanar personalment al Alcalde que reunís a tota l'oposició per explicar-nos el problema de la Policia. Com deus saber, ens han fet arrivar anónims i l'Alcalde també ho sap.
Fins avui, res.
Sortirá sentència i ho sabrem per la premsa, com tot.

Molt culpar a funcionaris i policia, quan sabem tots, que les contra-ordres les ha donat en molts casos el propi Alcalde.
O vols que et posi exemples?

Se li ha demanat que prengui mesures amb un tema de salut pública i que també és responsabilitat del teu grup. Qué espereu, que hi hagi una desgràcia??

El tema del Bisbal, el van amagar a regidors del propi equip de govern.

Suposo que deus escoltar els Plens, i no en tens prou amb les respostes que ens donen, que si diuen la veritat, és perquè s'equivoquen!!!

Dius que no es qüestió de sirenes....Jo vaig portar la mateixa regidoria i anava amb el meu vehicle propi i no cobrava 2.600€ al mes.

Si et plau Jordi una mica més de realisme, humilitat i tranparència i saps que parlo amb coneixament de causa.

Montse.

Anònim ha dit...

ERC no puso sirenas, solo hizo el Carrer Nou...quina barra tens Montse !!!

Anònim ha dit...

Si, si, però els salvadors i els manipuladors que ho havien d'arreglar tot, no han fet res i el carrer esta pitjor.
Ara els comerciants ens pregunten on son els que abans de les eleccions només feien visites als comerços?? Ara no els veuent ni passar....
Com va dir un: Cada premio, tiene su castigo.
Si de la Montse haguessin depengut les decicions, l'empresa no se'n haria lliurat tant facilment, ni els hi hagués donat més terminis per acabar i segurament un jutge ja hagués dictat sentència.
O et penses que va deixar l'obra perquè si????

Enric Grangel Llop ha dit...

Jordi, muy buena tu respuesta, aunque no dices nada de los arboles compradeos a precio de oro ni de la contratación a dedo del jardinario. Pero bien, te dire que el PSC, presento varias propuestas al pleno, propuestas que no fueron aceptadas, entonces si quien gobierna no escucha que tenemos que hacer, seguir presentando propuestas para que sean revocadas.
Aprovecho para desearte unas buenas vacaciones, si es que puedes hacerlas.
Propuestas que pretendian general negocio para el comercio, no fue aceptada, proponer la creación de una empresa publica para adelgazar el capitulo 1 del presupuesto, desechada, cuando propusimos que en lugar de un aparcamiento se realizaran diversas obras medianas o muchas de pequeñas para que se quedara el dinero en Torredembarra, desechado, y así unas cuantas más.
Puede que te sepa mal, pero lo que hay ews un desgobierno, y tu formas parte de un partido politico que forma parte de este gobierno y como supongo que debeis de debgatir los temas, también tienes tu parte de responsabilidad en lo que esta pasado.
No te hablare de la contratación del Bisbal, ya que formas parte del patronato de cultura y te nhabrán informado directamente del tema, pero es un capricho que en estos momentos no nos podemos permitir.

Powered By Blogger