dilluns, 24 de novembre del 2008

ENDAVANT LA BORSA D'HABITATGES PER AL LLOGUER SOCIAL

(PUBLICAT A LA REVISTA SOM-HI- NOVEMBRE 2008)


Fa un parell de mesos en aquesta mateixa revista, us donàvem a conèixer els principals objectius que des de les regidories amb responsabilitat de l'Agrupació, volíem portar a terme en els propers mesos.

Cal dir que algunes d'elles ja estan en marxa i d'altres han començat ja a caminar de forma que ja podem dir que el pla establert per les regidories s'està portant conforme al nostre compromís amb la ciutadana amb total transparència i dedicació.

En aquest mateix número ja us informem de la iniciativa de la Regidoria d'Urbanisme per tirar endavant la creació d'una Borsa d'Habitatge per al Lloguer Social. Aquest era un dels gran temes encallats fins ara a l'hora que també era un dels grans reptes per el present Equip de Govern.

Aquesta Borsa d'Habitatge té com a objectiu principal impulsar l'atenció que molts sectors de la nostra població, principalment els joves i altres què no disposen d'ingressos elevats, ens han estat reclamat des de ja fa temps: facilitar i incrementar l'oferta de lloguer a uns preus més accessibles, tant en la vivenda de nova construcció com d'aquelles que ja estan en el mercat.

Tanmateix, aquesta proposta, suposa la mediació de l'Administració local en el procés de lloguer impulsant les garanties als propietaris per decidir-se a ofertar habitatges, avui vuits, pel seu lloguer.

En la proposta del conveni a signar amb ADIGSA, la Secretaria General del Departament d'Acció Social i Ciutadania amb l'Ajuntament, queden perfectament definits els compromisos municipals, entre els que s'inclouen, entre altres, l'assessorament jurídic i tècnic sobre habitatge i normativa aplicable als contractes de lloguer, la conciliació entre l'oferta de l'habitatge i la demanda i, la tramitació de les sol•licituds d'ajuts i subvencions de les quals puguin beneficiar-se les parts implicades.

Aquest és, dons, un gran pas endavant, en la confirmació del treball iniciat des d'aquesta Regidoria, i què, creiem, serà cabdal en uns moments de dificultats econòmiques per a moltes famílies del nostre municipi. No cal dir que des de la Regidoria d'Urbanisme estem a la vostre disposició per tal d'aclarir dubtes i informar sobre el procés.
Powered By Blogger