diumenge, 22 d’abril del 2007



Algunes idees per impulsar el comerç, l’hostaleria i el turisme


Continuant amb les propostes que l’ AGRUPACIÓ té previst portar a terme en la propera legislatura, amb el recolzament dels veïns i veïnes, ara volem fer un esbós del què, al nostre parer, és un dels motors més importants per Torredembarra: Comerç i Turisme, un dels temes que dissortadament s’anat deixant de banda. Properament donarem a conèixer les nostres propostes en matèria de Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Cultura, Els Muntanyans i de tots aquells temes que generen preocupació als ciutadans de Torredembarra.

L’AGRUPACIÓ vol fer una aposta forta i ferma en tot allò que de forma directa i indirecta potencií el comerç de la ciutat. Creiem que el comerç va lligat al foment turístic i viceversa, però que no cal oblidar els veïns i veïnes residents a Torredembarra. L’aposta es clara. Un comerç viu i renovat que sigui. atractiu al client potencial i que animi a realitzar les seves compres a la nostre ciutat.


Aconseguint una ciutat neta, amb una oferta variada i amb una promoció d’allò que ens diferencia dels demes, es una via encoratjadora que permetrà obrir nous camins a la vegada que potenciarà el turisme.


La creació d’aquest impuls s’ha de concretar, llençar i desenvolupar amb els propis afectats. Un circuit comercial integrat a un passeig on el comerç local sigui el protagonista, i que ens permeti apostar per la potenciació de la vida cultural pròpia de la ciutat.


Naturalment, pensem que per donar aquests passos s’ha de realitzar, paral·lelament, una nova política, transparent i decidida, vers a la promoció de noves iniciatives, creant i generant recursos per els joves i dones emprenedors i emprenedores, i, si més no, ajudant a la recerca de subvencions que propiciïn un nou clima per crear nous establiments amb imaginació i noves fites. ¿ No pensen vostès què el què cal és apostar obertament per el nostre comerç, com ja fan molts altres ajuntaments ?.


El turisme es vital si volem que Torredembarra és reactivi. És indubtable la força que tant de vida com de nous recursos genera aquest sector per a la nostra ciutat. Dissortadament, en els darrers anys, s’ha viscut una degradació molt important, deixant el turisme com un fet residual i dirigint els esforços per convertir Torredembarra en una ciutat dormitori i conformista amb els “segones residències”. No és pas aquest el camí. Per el bé de tots cal redreçar el rumb fent noves propostes que facin de la nostra ciutat un lloc atractiu i de qualitat i a on valgui la pena passar vacances i caps de setmana.


Tal i com proposem pel comerç, també és deuen plantejar iniciatives i promocions decidides que impulsin l’oci, la cultura i la tradició. Cal doncs oferir al turisme activitats lúdiques i culturals modernes, de contingut familiar, que omplint les perspectives de les demandes d’un turisme cada cop més inquiet cercant noves propostes originals i dinàmiques, molt més enllà del sol i la platja.


Si afrontem aquest repte segurament haurem guanyat moltísim. Com hem dit abans, es difícil deslligar un tema de l’altre. Per tant aconseguir una ciutat neta, amb un comerç fort, amb iniciatives en l’ordre cultural i associatiu, amb la potenciació de les nostres festes i creant-ne de noves, obrint la ciutat a nous actes esportius i socials, farem sens dubte acomplir el compromís de donar un nou impuls a la vida de la ciutat què té l’ AGRUPACIÓ. Entre tots, veïns i veïnes junts, aconseguirem un futur millor.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agraden les teves bones intencions, pero... No t'hauràs equivocat de ciutat? On vius?
Turisme = segones residències.
Segones residències = hipoteca.
Hipoteca = Capabro, totacent, bar i prou.
De quin comerç parles?
Només faltaria que els comerciants actuals tinguessin més competència!
La sopa d'all ja està inventada, nen.

rafael ha dit...

¡¡Felicidades¡¡besitos y un abrazo

resnoesmesqui ha dit...

Multisimes gràcies fantasma i tu que ho visquis molts anys. Estàs convidat a un vermut o el que vulguis, si et deixes veure, es clar.

Anònim ha dit...

Les intencions son bones, pero crec que t'has equivocat de ciutat, a no esser que com que ets el comercial de la Toda te interessa com ha negoci.
Es clar edificar, edificar, edificar.

rafael ha dit...

Querido Jordi, ya me estoy haciendo ver demasiado,lo que ocurre es que mis salidas suelen ser nocturnas y por eso no me ves, y donde vivo, el castillo,esta muy solo por las noches y ademas muy frio, sobre la invitación, te la acepto, pero por favor, que sea un café con leche CALENTITO, que este invierno con la sabana nada mas lo he pasado muy mal, ahora llega el buen tiempo, a partir de Mayo hara mucha calor, ya veras,ya veras.besitos y otro abrazo

resnoesmesqui ha dit...

Benvolgut peusaterra:
Gràcies per valorar les meves bones intencions. Ho son, de veritat.Gràcies també per iniciar el diàleg que penso pot ser molt profitós.
No, no m'he equivocat de ciutat. Tampoc crec que estigui molt allunyat de la realitat, senzillament crec que ens hem de renovar, hem de començar a expossar noves idees que fins ara han estat a un calaix o senzillament no hi hagut capacitat per tirar-les endavant. No ho sé pas.
Queda clar a la proposta que per endagar un projecte com el descrit, serà necessaria la implicació dels afectats. La participació es la base principal de tot projecte i aquest no serà menys.
Ja sé que la sopa d'all està ja inventada. Però, ací a La Torre, encara ningú l'ha fica't al foc i cal mimar-la i possar els ingredients de qualitat i que siguint adients a la sopa.
Naturalment, peusaterra, les teves opinions també és tindrán en compte i jo el convido a seguir en aquesta linea i aportar idees per canviar el model actual d'actuació.
Per la meva part, sempre serà ben rebut.
Gràcies i fins un altre
Jordi solé

Anònim ha dit...

Sr. Portavoz de LADT, somos un grupo de simpatizantes de LADT, Y seguidores del Doménec Belis y estamos muy preocupados porque ya no vemos al Domènec en L'agrupacio.
Le rogaría que nos diera a ser posible una pequeña explicación de L'Agrupacio para contrastarla con la que el nos ha dado, la cual nos creemos por considerarlo una persona muy honesta y honrada.
Podría provocar que tuviéramos un cambio en nuestro voto para el día 27 y esta cambio trasmitirlo a nuestros vecinos y amigos.
Atentamente

Anònim ha dit...

Quien será este Fantasma, CALENTITO, CALENTITO, CALENTITO...... = ADT = Apocalipsis De Torredembarra

Anònim ha dit...

GORA EUSKADI ASKATUTA

rafael ha dit...

Querido anónimo Vasco, siempre escribes muy pocas palabras, y estas siempre hacen mención con algo relacionado con el PAIS VASCO,
o no sabes escribir mas palabras o tienes una confusión con respecto donde vivimos los demás? te invito a que me escribas en mi blog, yo no pego tiros como tu, pero tengo unas chocolatinas, que si te gusta el dulce vas a disfrutar, también tengo una escalera pequeña, que si quieres te la dejo.. tu haces de cabra y yo toco el organillo, veras que bien nos lo pasamos. besitos

Anònim ha dit...

Fantasma, a ver si diferenciamos: hablar euskera no significa pegar tiros.

Powered By Blogger