dimarts, 17 d’abril del 2007


FISCALITZAR =DEMOCRÀCIA


“Amb les obres d'Antoni Roig hem estat fiscalitzats des del principi, al final semblarà que no podem fer res.»

M’ha sobtat, i molt les declaracions al diari EL PUNT que ha fet el Sr. Jiménez referent a les obres –o podríem dir les males obres? – que s’estan portant a terme al Carrer Antoni Roig.

Voldria fer un exercici d’anàlisi del que comporta aquesta declaració deixant de banda la mala manera en què és van iniciar les obres fent orelles sordes a tot (però a tot) el què és va suggerir per part dels veïns, i tirant endavant una obra que portava malestar –no per la necessitat de fer-la, sinó de la forma en què és feia – entre un col·lectiu important de la nostra ciutat, voldria també deixar de banda la mala execució de l’obra –els resultats estan a la vista -.


El Sr. Alcalde és queixa què estan fiscalitzats. Sembla una broma, però no. Ho diu seriosament. Fa de mal dir, però què un polític és queixi del què és, en teoria, una de les bases principals del joc democràtic em sembla si més no, escandalós.


La fiscalització de la feina dels polítics que cobren dels impostos què entre tots paguem, em sembla el més normal del mon. I no tan sols això, sinó que també és el més necessari. Fiscalitzar la tasca dels polítics és innat en democràcia. Els que governen saben que l’oposició ha de fiscalitzar la seva feina, ha de fiscalitzar cap on es destinen els diners, ha de fiscalitzar que les decisions siguin beneficioses per el conjunt de la població. Sembla, si llegim entre línies, que el Sr. Alcalde, no és queixa de la fiscalització de l’oposició – què en aquest cas només ha estat una - , sinó de la fiscalització que els veïns han portat ha terme de l’obra que hauria d’esser, segons els regidors del govern, una obra emblemàtica pel conjunt de Torredembarra.


És greu, molt greu –al meu humil parer- que l’Alcalde d’una ciutat negui als ciutadans el dret de “fiscalitzar” la seva gestió i dir a continuació que “sembla que no podem fer res”. És clar que poden fer, però fer-ho bé. Això es el què és vol. Això es el què és demana.


El Sr. Jiménez, del què personalment no tinc res en contra, car el contrari, hauria de meditar el què ha dit públicament en el diari, i fer una rectificació de les seves paraules. Per què, potser ell inconscientment, no s’adona que el que està fent es allunyar, un cop més, la confiança dels electors cap els polítics i el sistema democràtic, i , el que a mi em sembla pitjor, augmenta la ruptura entre la institució municipal i la ciutadania. Per què es clar, si els ciutadans, els electors, els que paguen el seu sou, els que contribueixen a fer obres públiques no poden preguntar, opinar, queixar-se, donar alternatives, aplaudir o criticar (o sia fiscalitzar), digui’m vostès, qui té el dret a fer-ho?.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig voler posar aquest missatge a la web de Torrebandarra:
Com que m'han censurat el missatge a Torrebandarra, el blog que fa d'amagat Francesc Mercadé, un exemple de democracia i participacio el posso aquí perquè si us plau me'l publiqueu.
Hi ha un personatge als Simpsons, secundari, com és el cas, que en un capítol es dedica professionalment a estafar els veïns d'Springfield amb el monorail. Calcat.
Francesc Mercadé=Estafador del monorail
No em van deixar i me'l van esborrar.
Ara resulta que el manipulador d'en Francesc Mercadé no deixa publicar els missatges obertament sinó que els preten censurar. Despres es parla de llibertat d'expresio. Quan el únic que es feia era donar-li una mica del seu xarop. Ver para creer.

Anònim ha dit...

Buenas noches Gerard, se que tienes problemas en confeccionar tu lista después de los últimos acontecimientos, te pudeo informar que me han dicho que este Belis esta sin equipo, y creo que sería un gran fichaje pues es muy trabajador honesto y tiene buen cartel en Torredembarra. Es sólo un consejo, ya que la Toda no lo quiere porque no lo puede dominar al no tener intereses con ella al reves que algunos de la ejecutiva, verdad Jordi

18 de abril de 2007 22:47

Anònim ha dit...

Mire ayer estuve en pleno y patético. Pleno pre-campaña, entre los asistentes:
CIU los nº 1, 2 y 4
ERC 0
PSC 0
ADT casi pleno, Nº 1, 2, 3 (Ausente pero representado por su marido), 4 el crack Sole y el 5 alias el cresta. Ah también estaba el Belis, vuelve a las listas de ADT que nº??????
GIT 0
PP 0
Después de lo visto, con lo que hay en la actualidad y lo que tenemos que votar apañados estamos.
Esta visto que el ciudadano de La Torre no estamos de suerte con nuestros posible mandatarios

Powered By Blogger