dilluns, 19 de gener del 2009

TOT PASSEJANT

M’he trobat dos cops en pocs dies a un ex-polític torrenc tot passejant pel poble. L’he trobat bé, molt bé. Sembla que la vida allunyada de la política fa que la gent es trobi millor, amb més ganes de somriure, fins i tot amb millor cintura i amb més ganes de xerrar que mai. Jo m’alegro molt per ell. Que hagi trobat una mica de pau i de tranquil•litat, es bona senyal. Estic content per ell, de veritat.

Penso que moltes vegades els nostres polítics, tenen el mal costum de prendré les coses amb una extremada seriositat. Ep, no vull que això de la política no sigui cosa seria. No. I menys si el polítics està governant. Això son paraules majors, es clar. Però de vegades es submergent tant amb la seva responsabilitat que s’obliden de passar-ho bé i de desfruitar de l’oportunitat – única i exclusiva -que li han donat centenars, milers, milions de ciutadanes i ciutadans del seu poble, país i/o Estat, per treballar per el bé comú. Ser polític, es una feina dura, molt dura, n’estic segur i puc deixar constància, però també es una de les tasques més agraïdes que hi ha.

El polític que creu què el que ell diu és el millor, què és perfecte amb els seus fets, segurament acabarà al calaix de l’oblit o, el que és pitjor per un polític, relegat del seu càrrec. Segurament aquest polític que és creu tant bo no desfruiti de la seva responsabilitat i possiblement sigui més una càrrega que no pas un orgull.

Jo, n’he conegut molts així. Però també n’he conegut d’altres que han fet de la política un servei digna de ser reconegut i que ho fan amb alegria i amb un sentiment fora del comú. Els he conegut amb el somriure als llavis quan podien veure que un projecta tirava endavant, els he vist emocionats quan han fet un reconeixement a una entitat per la col•laboració donada al municipi. Sí, és cert. Com també els he vist preocupats perquè tal o qual veí feia temps que reclamava ves a saber què i encara no ho havia pogut solucionar. Aquest polític se’l pot trobar, normalment, al carrer, parlant amb uns i altres, fent de la seva responsabilitat un acte de servei que l’omple d’orgull i serenor..

La política és molt, molt complicada, però també és molt agraïda quan el treball es fa colze a colze amb aquells que han confiat amb “tu”. Quan els interessos de la majoria estan per damunt dels d’uns quants i s’està sempre amb les orelles a punt per escoltar i saber discerní entre el que cal i el que no cal fer, es llavors quan el polític somriu i és feliç.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Supongo que esto no lo diras por ti, verdad, que cambias mas de chaqueta que un directivo del Barça.

Quien te ha visto y quien te ve

Anònim ha dit...

el anonimo este: que concrete y además el solé siempre ha sido del barça, aunque no directivo.

Que va a ver ese !!!!

Anònim ha dit...

Precisamente yo no me referia en concreto al Bará, veo que no lo has pillado......

Anònim ha dit...

Buenas, he visto tu escrito en el Monic y la verdad me ha gustado, escribes muy bien, pero parece que seas el protavoz del equipo de Gobierno, ya se que te gustaría, pero que yo sepa eres el portavoz de L'Agrupacio y deberías escribir como tal.

Falta de humildad, saludos

resnoesmesqui ha dit...

Bon día anònim.

Gràcies pel teu escrit. Aclarir que jo ja no sóc, des de fa temps, el portaveu de l'Agrupació, sinó el Secretari. Malgrat aquest petit detall, si t'hi fixes l'escrit del Mònic no va signat com a membre de l'Agrupació i per tant dono el meu parer personal sobre un tema concret. No sé si em manca humilitat, m’ho faré mirar, tampoc tinc cap intenció d'esser el portaveu del Govern que, per cert, a l'escrit en qüestió no queda gaire ben parat. Clar que segurament tu ho vas llegir en clau crític cap a mi o cap a l'Agrupació o cap el Govern, tant s'hi fa.

Gràcies de nou per llegir-me i espero que en el proper escrit estigui més encertat al teus gustos.

Anònim ha dit...

Quizá deberíamos de recordar al primer anonimo que Solé es, como dice él mismo, Secretario de l'Agrupació y que esta está en el Gobierno, por tanto no debe sorprenderle que sus escritos estén en la linea de la coherencia que ello supone.

Por otro lado diré que yo si veo un cierto toque irónico sobre aquello que el gobierno no está haciéndo del todo bien, seguramente porque los concejales de l'Agrupación están realizando una política más participativa que el resto de regidores.

A mi personalmente, ni me cae bien ni mal el Solé, pero si creoque su escrito es acertado en la medida que pide más concreción en la política del gobierno munici`pal y más participación.

Además, me llegan ciertos rumores que el Solé no está muy satisfecho con el global de la gestión que se está realizando y que se esta posicionando criticamente sobretodo en el tema de comunicación y participación.

Bueno esto lo digo de oídas ya que él personalmente nunca me ha dicho nada al respecto.

En cuanto a l de humilde le diré que Solé escribe siempre con un gran respeto y que nunca da los temas por cerrados y que siempre abre puertas al debate, cosas que no todos los políticos saben hacer.

Saludos y besitos

YaLoSé

Powered By Blogger