dimecres, 25 de març del 2009

DOS APUNTS




Publicat a El Monic del mes de març-09

(aparcament i diada de la dona)



Com ja deveu conèixer, l’Ajuntament en ple de Torredembarra va aprovar iniciar les obres del pàrquing del carrer Filadors, amb la quantitat destinats pel “Fondo Estatal de Inversión Local”, que contempla per Torredembarra la quantitat de 2.500.000 d’euros. Malgrat les crítiques de l’oposició –algunes amb raonaments més que acceptables, però no admissibles - , si alguna cosa s’ha de reconèixer d’aquesta decisió és la valentia en que el nou Govern ha emprès el repte d’unes obres que molts han catalogat com “faraònica”. Si alguna cosa se li pot criticar al Govern – la manca de temps i la urgència en l’aprovació n’és sens dubta la raó -, és el poc explicat que ha estat el projecte als ciutadans, no pas tècnicament , però sí el que suposa per La Torre una obra que ens haurà de permetre tenir un aparcament soterrat al vell mig de la zona més comercial. Les raons les va explicar el mateix Alcalde, Daniel Masagué, el mateix dia que és va aprovar el projecte. Un projecte d’aquesta magnitud no farà més, ni menys, que contribuir a la dinamització de la zona comercial i a la vegada donarà vida a un centre que si d’alguna cosa patíem era de manca d’espai per aparcar i tenir, a l’hora, una ample zona d’esbarjo que ara, podrem utilitzar per omplir un vuit en serveis que falta ens fa. Sens dubte l’aparcament soterrat revaloritzarà la zona en concret, i farà que molts veïns i visitants s’engresquin a utilitzar-lo per, o bé, fer visites turístiques al nostre meravellós casc antic i/o a comprar en el petit comerç, mancat fins ara d’alternatives a les grans superfícies que ofereixen als seus clients l’aparcament al costat.


Deixant de banda diferents raonaments que s’hagin pogut posar al damunt la taula per tal de desprestigiar el projecte, el cert és que si en el plaç marcat de nou mesos l’Ajuntament és capaç de tirar endavant l’aparcament soterrat, tots ens apuntarem –polítics i ciutadans – un “tanto” esplèndid. Segons parlen i diuen alguns Regidors del Govern l’obra finalitzarà en el plaç previst i a partir d’aquell moment tots en seran “exitossos”. Jo així ho desitjo i imagino que la gran majoria de convilatans estaran amb mi al voler que tot arribi a bon port.

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

M’estranya’t i molt que l’únic acte, del que jo tinc coneixement, organitzat per commemorar un dia tant important com el dedicat a la Dona, hagi estat organitzat per dos partits en concret de la nostra ciutat (PSC i ABG) i no fos possible, per raons que desconec, arribar a un acord entre tots per tal d’organitzar un acte institucional per cel.lebrar aquesta diada tal i com es mereix. Sé que hi van participar Regidores de l’actual Ajuntament (CiU, PSC, ABG...) i que van excusar la seva assistència la Regidora de l’Agrupació i l’antiga Regidora del PP. Qui no va dir res va ser la Regidora actual d’ERC, per qüestions que, malgrat haver escoltat alguns rumors, desconec i no puc arribar a entendre del tot.

Però no és pas aquesta la qüestió. El fet que em pregunto és, ¿ com havent estat possible reunir amb una taula a la majoria de les dones representatives de les diferents tendències polítiques de la ciutat, no s’ha estat capaç d’aconseguir un acte unitari més obert i participatiu ?.

Potser seria important que des de l’Ajuntament s’organitzés com una comissió dedicada exclusivament a la “prevenció” i preparació d’actes dedicats a jornades importants i que mereixin la pena de tenir caràcter institucional. Sobre tot en aquells sectors de la població que històricament han patit les conseqüències de la marginació (gais, per exemple), , així com donar més promoció a diades com ara les dedicades a temes socials (medi ambient...i altres), culturals (astrologia...i altres), etcètera.

D’entrada felicitar al PSC i ABG per la seva iniciativa, tot esperant que els propers actes siguin pensats,plantejats i fets de forma totalment unitària i, com dic, institucional.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt aparcament, pero teniu la majoria dels carres de la torre que sembaln tercermundistes, sense, clavegueram, sense asfaltar, etc., pero com que aixo la gent de la Torre no ho veu, aixi anem.
La questio es recaptar diners, pujar els impostos, etc. molt parlar pero feu el mateix que els de abans.

Powered By Blogger